Çocuklar için hikayelerle Esma’ül Hüsna : El-Halik

bal-arilari

EL-HALIK (Yaratıcı)
Erdem bütün gün ailesiyle birlikte kırda yaptıkları piknikteydi. Kırda rengarenk çiçekler, çeşit çeşit böcek ve kuşlar, kokusunu her yere yayan bir sürü de ıhlamur ağacı vardı. Erdem kelebekleri kovalayıp gördüğü bütün çiçekleri koparırken bal arıları da Erdem’i kovalıyordu. Hatta bal arılarından biri iğnesini Erdem’e soktu. Erdem ağlayarak ailesinin yanına geldi. Canı yanmıştı. Bal arısından nefret ettiğini söyleyince babası ona bal arısının görevlerini anlattı.

-Oğlum öyle düşünmemelisin. Bal arısının ne kadar çalışkan olduğunu bilmiyorsun. Bal arıları peteklerini doldurabilmek için çiçeklerden bal özü toplamak zorundadır. Bu çok yorucu bir iştir. Bal arılarının yarım kilo bal yapabilmesi için 4 milyon çiçeği tek başına dolaşması gerekiyor. Ayrıca bu çiçekleri bulmak o kadar kolay değil. Bu yüzden aralarındaki arkadaşlarından bazılarını haberci olarak görevlendirirler.

Haberci bal arıları çiçeklerin yerini öğrendikten sonra kovana döner. Çiçekten aldığı örnek bir bal özünü arkadaşlarına tattırır. Eğer arkadaşları bu özü beğenirse bu çiçeklerin yerini dans ederek tarif eder. Sonra arkadaşları o çiçeklerdeki bal özlerini almaya gider.

Karşılarına Erdem adlı bir çocuk çıkar. Bu çocuk arılar için yaratılmış çiçekleri koparır. Sonra bal arıları kızıp çocuğa bir iğne batırır. Böylece Erdem’e bir daha bal arılarının çiçeklerini koparmamaları konusunda ders verirler. Çünkü Allah o çiçekleri bal arılarının yararlanması için yaratmıştır. Onlar bir gram bal için çok çalışıyor, onların bu çabasına engellemek doğru olmaz, değil mi?

Bunu da oku :  Kanuni Sultan Süleyman, Ebu Suud Efendi Ve Karıncanın Hakkı

-Doğru babacığım. Madem Allah bu kadar çiçeği çalışkan bal arıları için yaratmış onlardan özür diliyorum ve bir daha onların işlerine karışmayacağım. Ayrıca bize çok tatlı bal verdikleri için de onlara teşekkür ediyorum, dedi Erdem.
Banu Kopuz

(Visited 517 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment