Miraç Kandili mesajları

Mirac Kandili

Miraç; Receb’in 27. gecesi … Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimize, Mekke döneminde bir gece, Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuk … Kâinatın yüce yaratıcısının daveti üzerine gerçekleşen mucizevî buluşma …

Mübarek Miraç gecesinde tüm sevdiklerinize en güzel mesajları gönderebilir ve onlardan da dua isteyebilirsiniz. İşte Miraç kandili mesajları…

Miraç Kandili mesajları

★ Af ve Namaz’ın müjdeleyicisi Miraç Kandili’miz mübarek olsun. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah . Hayırlı Kandil’ler…

★ Alemlere rahmet olarak gönderilen hz peygamberimizin miraca çıkmasıyla bize verilen müjdeye nail olan ümmetin miraç kandili mübarek olsun.

★ Allah gönlünüzden geçen her duayı hakkınızda hayırlı ise kabul etsin… Amin! Hayırlı kandiller.

★ Allah’ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. kandilimiz kutlu olsun.

★ Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kalbiniz nur dolsun, makamınız firdevs, dualarınız kabul olsun. Miraç kandilimiz kutlu olsun..

★ Allahım! Bizleri Regaib’le sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek seni hakeden kullarından eyle. Amin! Hayırlı Nurlu Kandiller.

★ Allahım, bu gecenin hürmetine sana elleri açıp sana dua eden kullarının dualarını geri çevirme. Amin! Hayırlı kandiller.

★ Allah’ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı kandiller!

★ Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandilimiz kutlu olsun..

★ Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Miraç kandilimizi kutlarım.

★ Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

★ Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

★ Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Miraç kandilin mübarek olsun…

★ Bir damla umut serpilsin yüreğine, bin tatli umut dolsun günlerine, hayallerin gerçekleri bulsun, bütün duaların kabul, Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun

★ Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Miraç Kandilimiz mübarek olsun.

Bunu da oku :  Zilkade - Zulkadetu’l-Haram

★ Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandilimiz mübarek, dualarınız kabul olsun!

★ Bu gece beraat gecesi. Dua edelim.. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.

★ Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kandilimiz mübarek olsun!

★ Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Miraç kandilimiz mübarek olsun!

★ Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Miraç kandilimiz hayırlı olsun!

★ Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandilimiz mübarek olsun..

★ Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kandilimiz mübarek olsun.

★ Bu mübarek gecenin ülkemize, İslam âlemi ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden dilerim. Miraç Kandilimiz mübarek olsun…

★ Bu özel günü sevdiklerinize ve çevrenizdekilerle kutlamak ve onların da hayır dualarını almak için sizlere özel kısa mesajlar hazırladık. Yapmanız gereken tek şey mesajları telefonunuz ile kopyalayıp yakın dostalarınız ile paylaşmanız…

★ Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandilimiz mübarek olsun.

★ Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kandilimiz kutlu olsun.

★ Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun

★ Gül bahçesine girenler, gül olmasada gül gibi kokarlar. Kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece kandilimiz mübarek olsun

★ Güneş geçer gece gelir. Yaşam biter, ölüm gelir. Unutulduğunu sansa da insan, her önemli günde akla ilk yürekten sevilenler gelir. Yüzünde nur, aklında ilim, kalbinde Allah, La ilahe illallah. Miraç Kandilimiz mübarek olsun.

★ Güzellikler ile donatılmış miraç Kandil’i gecesinin yüzü suyu hürmetine dualarınız kabul, geceniz mübarek olsun.

★ Her müminin, riayet etmesi ve vefalı olması gerekli olan hususlar şunlardır: Din saygısı, edebe saygısı ve sofra saygısı.

★ Her sabah güneşle doğan umutlar, her yeni baharla tazelenen mutluluklar ve açan her yeni çiçekte gizlenen güzellikler sizinle olsun. Miraç Kandilimiz Mübarek olsun.

★ Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet dolu bir kandil geçirmenizi dileriz.

Bunu da oku :  En güzel Berat Kandili mesajları

★ Hiç kimse kendisi için gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez. Rabbim hayalini bile kuramadığınız mutluluklara ulaştırsın. Gönlünüzde olanı hakkınızda hayırlı, hayırlı olanı da gönlünüze razı eylesin. Avuç içlerinde sakladığınız bütün dualarınız kabul, Miraç kandilimiz mübarek olsun.

★ İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Kandilimizi Kutlarım.

★ İnsanı miraca götüren yol barıştan, sevgiden ve kardeşlikten geçer. Birlik ve beraberlik içinde Miraç Kandilimiz mübarek olsun.

★ Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu,rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere…

★ Kul bittim dediği anda Rabbi yettim der… Dermanı kulda aramamak, ellerimizi hep ona açmak ve dualarda unutulmamak dileğiyle Miraç Kandilimiz mübarek olsun…

★ Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

★ Miraç Kandil’imiz mübarek olsun bu miraç gecemizin Ülkemiz ve İslam aleminin miraçı olması dileği ile Hayırlı kandiller diliyorum.

★ Miraç kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

★ Miraç Kandilinin İslam aleminin yeniden dirilişine vesile olması dileğiyle, kandilimiz mübarek, dualarınız mübarek olsun.

★ Mübarek Miraç Kandil’imizi tebrik eder, tüm İslam alemine huzur ve selamet getirmesini Rabbimden niyaz ederim.

★ Mübarek Miraç Kandil’inizi en içten dileklerimle tebrik eder, dualarınızın kabul olmasını Cenabi Allah’tan niyaz ederim.

★ Peygamber Efendimizin bu kutlu yolculuğu; sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet, kalplere güzellik serpilen bir gün olması dileğiyle Miraç kandilimiz hayırlı olsun.

★ Peygamberimizin Miracının hepimizin huzur ve barışına vesile olması dileğiyle kandilimiz mübarek olsun.

★ Rabbim Sen affedicisin affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri mübarek Miraç kandili hatırına Affı Mağfiret eyle. Amin! Hayırlı Kandiller.

★ Ruhu Aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, kandilin mübarek olsun.

★ Ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, Miraç Kandilimiz mübarek olsun.

★ Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun

★ Şiddetin, kibirin, öfkenin yok olduğu bir Kandil diliyorum. Hepimizin Miraç Kandili mübarek olsun…

★ Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Miraç kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.

Bunu da oku :  Yılbaşına dair

★ Tüm İslam aleminin Miraç Kandili kutlu olsun.. Böyle mübarek bir günde tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle.. Herkese hayırlı kandiller…

★ Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Miraç kandilimiz mübarek olsun..

★ Varlığı ebedi olan, Merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbimizin yüce katına iletilmisine vesile olan bu mübarak kandil gecesinde dualarda buluşmak ümidiyle Kandilimizi kutlarım.

★ Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

★ Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandilimiz mübarek olsun.

★ Yakınlık ne mekânda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır… Miraç Kandilimiz mübarek olsun.

★ Yeryüzüne huzur ve barış getirmesi temennisiyle, tüm İslam aleminin miraç Kandili mübarek olsun.

★ Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Miraç kandilimizi kutlarım Allah’a emanet olun. Güzel kandiller.

★ Yüreklerin bir attığı duaların gökyüzüne yükseldiği mübarek Miraç Kandilimizin hayırlara vesile olmasını ve ömrünüzün sağlık, huzur ve iman dolu geçmesini dilerim.

★ “Kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan, Mescid-i Aksa’ya, etrafını bereketlendirdiğimiz yere yürüten Allah’ın şanı yücedir. Kendisine ayetlerimizden gösterelim diye. Gerçekten O, işitendir, görendir.” (İsra Suresi, 1)

Miraç Kandili, Müslümanlar için önemli bir gecedir. Bu geceyi ibadet ve dua ederek geçirmek, Allah’ın rızasını kazanmak için bir vesiledir. Bu gece yapılabilecek ibadetlerden bazıları şunlardır:

  • Namaz: Miraç gecesinde namaz kılmak çok faziletlidir. Özellikle namaz kılmak için camiye gitmek ve cemaatle namaz kılmak daha faziletlidir.
  • Tefekkür: Bu geceyi tefekkür ederek geçirmek, Allah’ın kudretini ve azametini düşünmek için bir fırsattır.
  • Dua: Miraç gecesinde dua etmek ve Allah’tan af dilemek çok faziletlidir.
  • Kuran okumak: Miraç gecesinde Kuran okumak ve anlamak da çok faziletlidir.

Miraç Kandili’nin tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini niyaz ederiz.

Ek bilgiler:

  1. Miraç olayının Hicret’ten bir yıl önce gerçekleştiğine inanılır.
  2. Miraç gecesi “üç aylar”ın ilki olan Recep ayının 27. gecesine denk gelir.
  3. Miraç Kandili’nde camilerde özel programlar düzenlenir.
  4. Biz Müslümanlar bu geceyi aile ve dostlarıyla birlikte geçirerek, ibadet ve dua ederiz.
5/5 - (1 vote)
(Visited 719 times, 1 visits today)

Related posts

3 Thoughts to “Miraç Kandili mesajları”

  1. Ayşe Öztürk - Adana

    Miraç Kandili’nde birlik ve beraberlik içinde olalım, birbirimize karşı sevgi ve saygıyla yaklaşalım. Bu mübarek gecenin rahmetinden hepimiz faydalanalım.

  2. Zeynep Demir - İzmir

    Miraç, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yüce Allah’a olan yakınlığının ve peygamberliğinin bir mucizesidir. Bu geceyi fırsat bilerek Allah’a dua ve niyazda bulunalım.

  3. Elif Yılmaz - İstanbul

    Miraç Kandili’nin feyzi ve bereketi üzerimize olsun. Bu mübarek geceyi dualarla ve ibadetlerle geçirerek manevi huzura erelim.

Leave a Comment