Dünyanın En Büyük İlahi Korosu

koro-ogrencileri

Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu bin 650 kişilik ekip, dünyanın en büyük ilahi korosu rekor denemesi yaptı.

Bakırköy Ahmet Cömert Spor Salonu’nu olduran bin 650 İmam Hatip öğrencisi, dünyanın en büyük ilahi korosu rekor denemesi yaptı. Hep bir ağızdan ilahiler okuyan öğrenciler, dinleyecileri adeta mest etti.

‘2010 Dünya Kültür Başkenti İstanbul’ projesi içinde yer alan ve şehr-i müstesna’ya tasavvuf esintileri başlıklı konser düzenleyen öğrenciler, bu alanda bir rekor denemesi yaptı.

Tamamını Bakırköy İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu dev koro, müzik öğretmeni İsmet Merih Helvacı eşliğinde çalıştı.
Günde yaklaşık 1 ile 2 saat arası çalıştıklarını dile getiren müzik öğretmeni Helvacı, amaçlarının dünyanın en büyük koro rekorunu kırmak ve öğrencileri ilahi söylemeye teşvik etmek olduğunu söyledi. İlahi koro gruplarının tam sayısının bin 713 olduğunu ancak hasta öğrenciler nedeniyle bugün bin 650 kişi ile çıktıklarını açıklayan Helvacı, “Biz Bakırköy Anadolu İmam Hatip olarak burada bir rekor denemesi yaptık. Şuan burada tam olarak bin 650 öğrenci var. Bazı öğrencilerimiz hasta olduğu için gelemedi. Asıl sayımız bin 713. Biz şuan koro alanında dünyanın en büyüğü olduğumuzu tescil ettireceğiz. Öğrencilerimiz ilahi söylemeyi seviyor ve kendi istekleriyle buradalar. Çok daha güzel konserler vereceğiz.” şeklinde konuştu.
Haber7

(Visited 67 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment