Hava Sıcak, Oruç Tutmayıp Fitre Versem Olur Mu?

islanan-adam

Ramazanın yazın sıcak günlerine rastlaması nedeniyle çoğu kişinin fetva hattını arayarak oruç tutmak yerine fitre verip veremeyeceğini sorduğu öğrenildi.

Adana İl Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu’ndan sorumlu müftü yardımcısı Saliha Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftlük bünyesinde 5’i bayan toplam 8 din görevlisinin “Alo Fetva Hattı‘nı arayan vatandaşların sorularını yanıtladığını söyledi.

Dini konular başta olmak üzere aile içi sorunlara kadar birçok konuda kendilerine görüş sorulduğunu anlatan Bilgiç, tüm vatandaşların sorularına en ince ayrıntısına kadar cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.

Ramazanın yaklaşmasıyla son günlerde soruların genellikle oruç ile ilgili olduğunu ifade eden Bilgiç, şöyle devam etti: “Günde ortalama 200 soruya cevap veriyoruz. Bu yıl ramazanın yazın sıcak dönemine denk gelmesi nedeniyle sık sık (Hava sıcak, oruç tutmasam fitre versem olur mu?) şeklinde sorular ile karşılaşıyoruz. Onlara eğer sağlık sorunu var ise her güne karşılık gelecek şekilde fitre verebileceklerini, aksi takdirde sağlıklı bir kişinin orucunu tutması gerektiğini belirtiyoruz. Eğer sağlıklarında sorun yoksa sadece sıcak hava nedeniyle oruç tutmamanın keyfi bir uygulama olduğunu anlatıyoruz.”

SUSUZ İLAÇ YUTSAM ORUCUM BOZULUR MU?
Bilgiç ayrıca, oruçla ilgili çok çeşitli sorulara da cevap verdiklerini belirterek, bir vatandaşın susuz ilaç yutmasının orucunu bozup bozmadığını sorduğunu ifade etti.

Bunu da oku :  Hicri Yılbaşı

Ağızdan alındığı için orucun bozulacağını anlattıklarını ifade eden Bilgiç, “Ayrıca kan vermek de orucu bozmaz. Bize bu konuda da çok sık soru geliyor. Kan vererek bir kişinin hayatını kurtarmak çok güzel bir davranıştır” dedi.

Bilgiç ayrıca, vatandaşların akıllarına takılan sorular için 0 322 352 64 75 numaralı telefondan kendilerini arayabileceğini sözlerine ekledi.
haber7

(Visited 146 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment