Çocuklar İçin Hikayelerle Esma’ül Hüsna : El-Aziz

kahve

EL-AZİZ:İzzet,azamet,şeref ve onur sahibi
Büyük bir çiftlik sahibi olan Harun Bey çok zengindi. Ve parasıyla her şeyi yapabileceğini sanan biriydi. Bir gün evinde çalışan yardımcısından kahve istedi. Hizmetçi kahveyi getirdi. Ama Harun Bey kahveden bir yudum aldı ve hizmetçinin üzerine tükürdü. Yine bağırmaya başladı.

-Bu nasıl kahve böyle! Buna şeker koymadın mı sen?
-Ama efendim…
-Sen kim olduğunu zannediyorsun ki bana cevap verebiliyorsun! diye haykırdı. Evdeki yardımcısını çağırdı.
-Halil Efendi! Halil Efendi çabuk buraya gel!” dedi. Halil Efendi yanına geldi.
-Buyurun efendim?
-Bu hizmetçiyi ahıra kilitle de bana cevap vermek ne demekmiş anlasın! Aklı başına gelsin! İki gün orada kalacak, yemek de verilmeyecek! Anlaşıldı mı?

Halil Efendi, Harun Bey’in bu isteğini çaresizce yerine getirmek için hizmetçiyi ahıra kilitledi. Hizmetçi ne kadar yalvardıysa da Halil Efendi’yi ikna edemedi. Hizmetçi kız ahırda saatlerce ağladı. Gece olduğunda hizmetçi korkmaya başladı. Ne yapacağını bilemeden dua etmeye başladı.

-Allah’ım ben ne yaparım burada? Nasıl çıkarım buradan? Ne olur bana yardım et, beni buradan kurtar! diye dua edince o anda ahırdaki atlar koşmaya başladı. Hizmetçi kız bir köşedeydi. Atlar kilitli kapıya yüklenerek kapıyı kırdı. Kapının kırıldığını gören hizmetçi dışarı çıktı.

-Allah’ım sana şükürler olsun beni o zalim adamın kötülüğünden kurtardığın için! diyerek eşyalarını aldı. Oradan çabucak uzaklaştı. Annesinin yanına gitti. Olanları annesine anlattı.

Bunu da oku :  Çocuklar için hikayelerle Esma'ül Hüsna: El-Vehhab

-Kızım Allah duanı kabul etti. Hem Allah istedikten sonra kimse onu durduramaz. O’nun gücü her şeyden üstündür. Dünyadaki en zengin insanın parası bile O’nu engelleyemez. Bu yüzden parası olan insanlardan değil Allah’tan korkmalısın, bunu hiçbir zaman unutma, dedi.

(Visited 522 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment